Menu
Your Cart

Migdale grecesti, 200g

Migdale grecesti, 200g
Hot
Migdale grecesti, 200g
15,00 Lei
Fără TVA: 15,00 Lei
  • Stock: In Stock
  • Model: MG200

Declarație nutrițională per 100g

  • Valoare energetica: 2298 kj/ 642 kcal
  • Grasimi: 52.9 g
  • din care acizi grasi saturati
  • 5.1 g
  • Glucide: 13.6 g
  • din care zaharuri
  • 4.6 g
  • Fibre: 4.3 g
  • Proteine: 25.6 g
  • Sare: 0 g

Informatii nutritionale despre migdale

Migdalele dulci se numara printre alimentele cele mai sanatoase si pline de beneficii, in special cand sunt consumate in stare cruda. In 100 de grame se regasesc:

  • 49 de grame grasimi, dintre care 30,9 mononesaturate, benefice pentru organism;
  • 21,22 grame de proteine;
  • 21,7 grame de carbohidrati;
  • 1014 mg vitamina B2;
  • 484 mg fosfor;
  • 268 mg magneziu.

Prin consumul unei portii de minim 7-8 migdale pe zi poti preveni o multime de boli printre care cele cardiovasculare sau chiar cancer[2]. Introduse in dieta zilnica, migdalele te ajuta sa pastrezi colesterolul sub control, dar si greutatea, datorita senzatiei de satietate pe care o ofera[3].

Migdalele - proprietati

  • Contin grasimi mononesaturate de tip Omega 3,6,9, benefice pentru inima;
  • Contin acid folic, un aliat impotriva bolilor congenitale, de aceea se recomanda in sarcina;
  • Contin magneziu ce ajuta la diminuarea starilor de oboseala si extenuare; 
  • Potasiul din compozitie este util pentru a mentine tensiunea arteriala in limite normale;
  • Vitamina E (jumatate din necesarul zilnic fiind asigurat prin consumul a 28 g) si alti antioxidanti din migdale contribuie la combaterea stresului oxidativ al organismului. 

Migdalele - beneficii pentru sanatate

Iata ce alte beneficii pentru sanatate aduce consumul de migdale.

  • Grasimile mononesaturate si antioxidantii din compozitie contribuie la buna sanatate a inimii si ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare;
  • Nivelul colesterol in organism poate fi reglat prin consumul de migdale datorita continutului de grasimi mononesaturate, care scad nivelul de lipoproteine cu densitate mica (LDL sau colesterol „rau”); in plus, semintele nu contin colesterol;
  • O portie de doar 28 de grame migdale (23 g miez) asigura acoperirea a 12% din necesarul zilnic recomandat de proteine al organismului;
  • Mentin sanatatea oaselor datorita nutrientilor si vitaminelor din compozitie (Ca, Mg, Cu, Zn etc);
  • Continutul de fibre ajuta la reglarea greutatii, dar si a indicelui glicemic;
  • Consumul ajuta la atenuarea sindromului de colon iritabil si reduce riscul de formare de hemoroizi;
  • Migdalele, la fel cu laptele din aceste seminte, pot fi folosite de catre persoanele care tin dieta - inclusiv cele de tip gluten-free - deoarece au putine calorii;
  • Prin consumul de migdale se asigura functionarea corecta a creierului si a contractiilor musculare, datorita continutului optim de potasiu;
  • Magneziul ajuta la prevenirea cazurilor de infarct deoarece asigura buna circulatie a sangelui; consumul a un sfert de cana (23 g) de migdale furnizeaza circa 25% din necesarul  zilnic.
  • Uleiul de migdale trateaza pielea uscata si crapata, iar consumul de migdale asigura un ten luminos si neted;
  • Anumite studii[4] au aratat un risc scazut de a dezvolta cancer la san datorita continutului bogat de Vitamina E, un puternic antioxidant ce lupta impotriva radicalilor liberi; mai mult, acidul folic reduce riscul de cancer de col uterin.

Migdalele sunt si un excelent tonic, datorita continutului de minerale si vitamine. Se pot consuma in locul unei gustari de dupa-masa, deoarece energizeaza si ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive, a atentiei si memoriei. Datorita faptului ca diminueaza starile de nervozitate, sunt recomandate si celor care sufera de anxietate sau depresie. O portie de circa 18-20 de grame pe zi asigura o buna parte din complexul de nutrienti si vitamine recomandat.

 Contraindicatii

Migdalele fac parte din categoria alergenilor, la fel cu nucile de exemplu, asa incat nu sunt recomandate persoanelor care sufera de intoleranta la astfel de produse. 

Mai mult, migdalele amare contin o toxina care, descompusa de catre organism in cianura, poate provoca tensiune arteriala scazuta, insuficienta respiratorie si chiar deces. De aceea, migdalele amare nu se recomanda a fi consumate in cantitate mare.

Migdalele dulci, in schimb, reprezinta o sursa zilnica binemeritata de proteine, vitamine si nutrienti benefici pentru sanatatea organismului tau, de aceea este bine sa le incluzi intr-o dieta regulata.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha